Reiki behandeling

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. De Japanner Mikao Usui wordt als de herontdekker en grondlegger van Reiki gezien. Reiki is een eenvoudige maar effectieve Japanse behandelingsmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van het overbrengen van  energie door handoplegging. De Engelse naam is The Usui System of Reiki Heling. De Japanse naam is Usui Shiki Ryoho. De Nederlandse vertaling van het woord Reiki is kracht van de zon of ook genoemd Universele Levensenergie. Reiki is geen religie of sekte. Reiki ondersteunt en versterkt het zelfgenezend vermogen en bevordert de spirituele groei. Reiki zet verschillende processen in gang, waarbij blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen door en om het lichaam. Een prachtige, krachtige, liefdevolle manier om te helen zowel op lichamelijk en emotioneel gebied.

De Reiki energie die uit de kosmos komt stroomt via de kruin van de behandelaar naar het hart om van daaruit via de handpalmen het lichaam te verlaten. De energie kan daarmee naar de ontvanger stromen. Reiki is een energie die zijn eigen weg gaat en niet te beïnvloeden is door de behandelaar zelf. Het resultaat na het ontvangen van Reiki is een verbetering van je gezondheid en welzijn. De essentie is moeilijk te verwoorden, alleen te ervaren.

Reiki werkt altijd, ook als je er niet in gelooft en of niet begrijpt. De Reiki energie kan je nooit kwaad doen.

Voordelen;

* Geeft diepe ontspanning

* Goed voor de nachtrust

* Pijnverlichting bij lichamelijke klachten

* Stress verlagend

Versnelt het zelfgenezingsproces

* Doorbreekt oude patronen

* Boost je immuunsysteem

* Geeft energie

* Brengt focus

Het verschilt per persoon hoe je Reiki beleeft en ervaart. Na een eerste behandeling voel je vaak een diepe ontspanning. Sommige ervaren wat bijwerkingen zoals hoofdpijn, misselijkheid, droge mond, soms een benauwd gevoel.  Ze komen niet vaak voor, maar het is zeker verstandig het wel te melden. Doorgaans zie je dat ze van korte duur zijn. Goed drinken na de behandeling is daarbij verstandig. Zo kunnen alle afvalstoffen die vrij gekomen zijn het lichaam weer verlaten. Er kunnen ook emoties bij je naar boven komen zoals blijheid, verdriet en boosheid. Alles wat je voelt is goed niets is verkeerd of raar. Zelfs al heb je het idee of gevoel dat je niks hebt ervaren of beleefd dan zal de Reiki behandeling wel zijn werk doen. In dit geval is het raadzaam om meerdere behandelingen te ontvangen.

Bij een behandeling zowel liggend of zittend houd je je kleren aan. Kleding is geen belemmering voor het ontvangen van de energie. Door mijn handen op diverse plaatsen op je lichaam neer te leggen kan de energie via mijn handen in jouw lichaam ( of van je kindje) stromen. Wil je liever niet aangeraakt worden of als het tijdens de behandeling niet prettig aanvoelt, geeft dat aan. Ik kan mijn handen ook een paar centimeter boven je lichaam houden. Het effect blijft hetzelfde.

Reiki is een goede ondersteunende, aanvullende therapie die nooit de behandelingen van artsen, verloskundige of specialisten mag vervangen.

 

 

Zwangerschap

Reiki is een prachtige manier om zowel de moeder als het ongeboren kindje te ondersteunen bij het proces van de zwangerschap, geboorte en de periode daarna. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam. Je energie kan uit balans raken. Je kan je lichamelijk en emotioneel door de zwangerschapskwaaltjes anders voelen. Reiki heeft een positief effect op je energie balans. Reiki reinigt je lichaam en geest. Geeft je diepe ontspanning. De behandeling kan je lichamelijke en emotionele klachten verlichten. Het geeft ondersteuning waar het nodig is in het lichaam en geeft een gevoel van vertrouwen in jezelf wat prettig is voor de bevalling. Reiki draagt bij aan de verbinding met jezelf en je kindje. Minder fijne emoties of trauma’s worden afgevoerd wat helpt bij de algemene ontwikkelingen voor jouw en je kindje. De laatste maanden is een liggende behandeling niet prettig meer en kan er een stoelbehandeling plaatsvinden.

Na de bevalling een Reiki behandeling ondersteunt het lichamelijk herstel en de verwerking emotioneel gezien.

Baby’s en Kinderen

Na de geboorte blijft de behoefte aan rust en ontspanning. Regelmatig Reiki geven aan de moeder en haar pasgeborene draagt bij aan het herstel en geeft de pasgeborene veiligheid en geborgenheid. De baby moet wennen aan zijn nieuwe wereld. Lichamelijke klachten zoals darmkrampjes, reflux en overstrekken kunnen daarbij naar voren komen. Door onrust of ongemakken kan de baby ook meer huilen en of slecht slapen. Een behandeling zorgt voor rust, balans en ontspanning.

Tijdens de behandeling mag de baby heerlijk bij u op schoot liggen of zitten. In bed of de box behoord ook tot de mogelijkheden. Ik kan uw kindje ook op afstand behandelen en dan is het vaak prettig als ze lekker liggen te slapen.

Reiki is voor alle leeftijden geschikt. In deze drukke maatschappij met veel prikkels is er meer behoefte aan rust en ontspanning.

Voordelen;

  • Meer zelfvertrouwen
  • Durft meer voor zichzelf op te komen
  • Lichaam en geest ontspannen.
  • Ervaren meer balans in het lichaam’
  • Angsten schuiven naar de achtergrond of verdwijnen
  • Meer op zijn/haar gemak voelen
  • Beter geaard zijn
  • Minder stress en druk ervaren

Beleef en ervaar wat Reiki voor jou en je kind(je) mag doen.

Reiki in combinatie met een massage behoort tot de mogelijkheden.

Als Reiki behandelaar genees ik niet, ik geef de energie door. De doorgegeven energie ondersteunt de ander bij zijn genezingsproces.

Reiki is een goede ondersteunende, aanvullende therapie die nooit de behandelingen van artsen, verloskundige of specialisten mag vervangen.